Het was ergens begin jaren zeventig dat er in een garage in Hardinxveld regelmatig getafeltennist werd. De garage was gezellig maar bleek al snel te klein voor de groeiende groep geïnteresseerden. In dorpshuis Drijvershof werd begin 1974 een nieuw onderkomen gevonden. Op 8 maart was het stichten van TTV Drivers een feit. De naam TTV Drivers lijkt erg op de naam van het dorpshuis maar is eigenlijk afgeleid van de gelijknamige tafeltennisslag 'de drive'. Het door Martin Meerkerk ontworpen logo wordt niet veel later geïntroduceerd en een paar jaar later prijkt hetzelfde logo op de voorkant van de eerste editie van clubblad  'Het Balletje'. In 1988 verhuist de vereniging van dorpshuis Drijvershof naar de zaal van gymnastiekvereniging O.K.K. aan de Rijnstraat waar ook de wedstrijden gespeeld worden. De jaren daarna wordt met inzet van vrijwilligers zoals Piet Bijl en Johan van Wijngaarden gebouwd aan een sterk fundament voor de toekomst.

 Op 1 januari 2002 doorbreekt TTV Drivers de magische grens van 100 leden. Een unieke prestatie voor een bescheiden dorpsvereniging in een 'kleine' sport. Met de stijging van het aantal leden stijgt ook het niveau van de spelers waardoor de jeugdspelers steeds vaker op landelijk niveau gaan spelen. Het O.K.K. gebouw blijft de vertrouwde basis voor de thuiswedstrijden maar voor de doordeweekse trainingen wordt er een paar jaar later uitgeweken naar het oude gymzaaltje op het Peulenplein. Vanwege de sloop van het zaaltje moet de vereniging verkassen naar de nieuwe sporthal 'De Appelgaard' in de Westwijk waar tot op heden gespeeld wordt. De vereniging krijgt steeds meer een regiofunctie waardoor er veel spelers van buiten het dorp bij TTV Drivers komen spelen. In het najaar van 2013 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt met het eerste senioren-team dat voor het eerst in de landelijke competitie uit mag komen. Het absolute sportieve hoogtepunt is in 2016 het meedoen van het eerste jeugdteam in de strijd voor het Nederlands kampioenschap.

Op 8 maart 2019 viert de vereniging haar 45-jarig bestaan. TTV Drivers heeft sterke wortels in Hardinxveld omdat veel mensen wel iemand kennen die betrokken is of was. Door deze betrokkenheid heeft de vereniging in de afgelopen jaren bestaansrecht verworven en is ze anno 2019 niet meer weg te denken uit het Hardinxveldse verenigingsleven. Ben je in Hardinxveld op zoek naar sportiviteit en gezelligheid? Kijk dan op www.ttvdrivers.nl en kom een keer langs op maandag, woensdag of vrijdag. Contact opnemen kan door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We zorgen na 45 jaar nog steeds voor een warm ontvangst!